2/09/2017

Suunta kohti terveellisempää elämäntapaa


Hejjssan!


Sain idean alkaa kirjoittamaan teille postausta terveellisestä elämäntavasta, joka oli yksi uudenvuoden lupauksistani. 
En nyt tällä lupauksella ja postauksella tarkoita, että olisin ennen uutta vuotta syönyt jotenkin erikoisen epäterveellisesti tai liikkunut huonosti, vaan tarkoitan, että alan vaihtaa huonompia tai epäterveellisempiä ruokia parempiin ja proteiini pitoisempiin ruokiin. Itse olen niin sanottu "semi vegetaristi", eli en syö punaista lihaa (nautaa, poroa, sikaa), joten proteiinin saaminen on sitäkin tärkeämpää, kun en syö ja saa proteiinia tuosta hyvästä proteiinilähteestä, eli punaisesta lihasta.
Ennen saatoin käydä ostamassa suklaapatukan kaupasta koulun jälkeen, kun oli hirveä nälkä ja makean himo. Nyt olen alkanut vaihtamaan näitä himoja esim. hedelmään tai smoothieen, jotka syön jo koulussa välipalana, ettei tule houkutuksia herkkuihin. Tätä kautta olen alkanut syödä vain herkkuja viikonloppuisin, jos silloin tekee mieli. Yleensä "viikonloppu herkuiksi" ostan pähkinöitä tai vaikka banaanilastuja, jotka ovat ainakin minulle maistuva vaihtoehto herkkujen tilalle, ja terveellinen sellainen. Myös kasvikset ja dippi ovat suht terveellinen vaihtoehto.


Arkisin yritän syödä säännöllisesti ja sopivia annoskokoja, ja juuri välttää noita herkkuja. Aamulla syön yleensä puuroa ja vähän kiireisimpinä aamuina riisikakkuja salaatilla, tomaatilla, kurkulla ja juustolla. Lounaan syön normaalisti koulussa, ja yritän suosia kasviksia. Välipalaksi syön tai otan kouluun juuri tuon hedelmän, riisikakkuja yms. Päivällisenä syön sitä mitä kotona on ruokana, mutta aika hyvin saan itse toivoa ruokavaihtoehtoja, yritän tässäkin ruoassa suosia juuri näitä kasviksia. Iltapalana yleensä otan jotain vähän kevyempää vaikka jogurttia myslillä, tai riisikakkuja.
Tässä minun terveellisessä elämäntavassa on tietenkin mukana säännölliset treenit: 1-2 kertaa viikossa juoksulenkki, 2-3 kertaa viikossa treenipäivä, jolloin yleensä treenaan kerralla koko kroppaa. Ja tietenkin venyttely aina kaikkien treenien ja juoksulenkkien jälkeen on todella tärkeää!


Muistutan vielä, että tämä on minun näkökulmani tästä asiasta, jos sinulla on erilainen tai olet erimieltä jostain asiasta kommentoi toki alas! 

Kommentoikaa myös jos haluatte tietää jotain muuta Tästä aiheesta tai jostain muusta!
xoxo Katariina